OliveMagazine

Σαλάτα με πλιγούρι, παντζάρι και φέτα

Σαλάτα με πλιγούρι, παντζάρι και φέτα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 βολβούς παντζαριού
  • 150γρ. πλιγούρι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 ματσάκι διάφορα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο), ψιλοκομμένα
  • 150γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2-3 κουτ. σούπας καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 2 σύκα αποξηραμένα, σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το dressing

  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από ½ λεμόνι + λίγο ξύσμα
  • 20ml ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε τους βολβούς των παντζαριών με τη φλούδα, μέχρι να μαλακώσουν (δοκιμάζετε με ένα μαχαίρι αν έχουν βράσει). Μόλις κρυώσουν, αφαιρείτε τη φλούδα και τους κόβετε σε κυβάκια.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το πλιγούρι, 300ml ζεστό νερό, το χυμό λεμονιού, αλάτι και το αφήνετε για 20 λεπτά να φουσκώσει.

Για το dressing: Σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και λίγο από το ξύσμα του, το ξίδι, το μέλι και σταδιακά ενσωματώνετε και το ελαιόλαδο.

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε το πλιγούρι, το παντζάρι, τα μυρωδικά και το μισό dressing και αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε ένα πιάτο ρίχνετε τη φέτα, λίγο πιπέρι, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πλάθετε το μίγμα σε μικρές μπαλίτσες. Απλώνετε την τριμμένη καρυδόψιχα σε ένα πιάτο και ρολάρετε τις τυρομπαλίτσες να καλυφθούν.

Βγάζετε τη σαλάτα από το ψυγείο, γαρνίρετε με τα σύκα, τις μπαλίτσες τυριού και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη-Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr