OliveMagazine

Σαλάτα με πλιγούρι, σέλερι, ρεβίθια, καρύδια και ρόδια

Σαλάτα με πλιγούρι, σέλερι, ρεβίθια, καρύδια και ρόδια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. πλιγούρι
  • 600γρ. σέλερι, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
  • 150γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
  • σποράκια από 1 ρόδι
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού
  • Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • χυμό από 1 ρόδι
  • μπούκοβο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το πλιγούρι σε σαλατιέρα και το σκεπάζετε (μέχρι την επιφάνεια) με βραστό νερό. Αφήνετε 10-15 λεπτά να φουσκώσει και να μαλακώσει (προσοχή να μη λιώσει, αλλά να μείνει al dente). Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα. Αν είναι παραπάνω, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι.

Καβουρδίζετε σε δυνατό φούρνο τα καρύδια ή τα αμύγδαλα για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν.

Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ και την περιχύνετε με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο