OliveMagazine

Σαλάτα με ρέβα, καρότο, παντζάρι και μήλο

Σαλάτα με ρέβα, καρότο, παντζάρι και μήλο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ρέβα καθαρισμένη
  • 2 καρότα καθαρισμένα
  • 1 παντζάρι καθαρισμένο (ωμό ή βρασμένο)
  • 1 μήλο καθαρισμένο, σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας καρύδια ή κάσιους
  • αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουτ. γλυκού μέλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξύνετε τα καρότα, τη ρέβα και το παντζάρι στον τρίφτη του κρεμμυδιού ή, αν έχετε, τα περνάτε από ηλεκτρικό τρίφτη.

Τα ρίχνετε σε μια σαλατιέρα, αλατίζετε ελαφρά και προσθέτετε το μαϊντανό, το μήλο, το ξύσμα του λεμονιού και το σουσάμι.

Ρίχνετε μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο ή σέικερ όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μαζί με λίγο αλάτι και, αφού κλείσετε καλά το καπάκι, τα χτυπάτε καλά και περιχύνετε τη σαλάτα σας.

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τις σταφίδες, τα καρύδια ή τα κάσιους.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr