Διαδικασία
Ξύνετε τα καρότα, τη ρέβα και το παντζάρι στον τρίφτη του κρεμμυδιού ή, αν έχετε, τα περνάτε από ηλεκτρικό τρίφτη.
Τα ρίχνετε σε μια σαλατιέρα, αλατίζετε ελαφρά και προσθέτετε το μαϊντανό, το μήλο, το ξύσμα του λεμονιού και το σουσάμι.
Ρίχνετε μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο ή σέικερ όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μαζί με λίγο αλάτι και, αφού κλείσετε καλά το καπάκι, τα χτυπάτε καλά και περιχύνετε τη σαλάτα σας.
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τις σταφίδες, τα καρύδια ή τα κάσιους.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή