OliveMagazine

Σαλάτα με ρεβίθια, ρόκα και ρόδι

Σαλάτα με ρεβίθια, ρόκα και ρόδι

Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. Ρεβίθια Χοντρά ΟMΟΣΠΟΝΔΙΑ, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 2 χούφτες ροκίνι
  • ½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
  • 15-20 ρόγες σταφύλι κομμένες στη μέση
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
  • σπόρους από μισό ρόδι
  • αλάτι
  • Για τη σος

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.

Σε μια ρηχή σαλατιέρα ρίχνετε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, τα σταφύλια, τους σπόρους του ροδιού, το ροκίνι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε απαλά.

Χτυπάτε καλά σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της σος, περιχύνετε και ανακατεύετε πολύ καλά στη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το καρύδι και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr