Διαδικασία
Ξεπλένετε τη ροβίτσα με κρύο νερό και τη σουρώνετε. Τη ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να λιώσει, για περίπου 40 λεπτά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρετε τις φέτες του σύγκλινου μέχρι να ροδίσουν. Με τρυπητή κουτάλα τις ακουμπάτε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Καθαρίζετε το πορτοκάλι και το χωρίζετε σε λεπτές φετούλες, αφαιρώντας προσεκτικά τη λευκή μεμβράνη που τις περιβάλλει. Σε μια σαλατιέρα βάζετε τη ροβίτσα, το κρεμμύδι, τις φέτες του πορτοκαλιού, το σύγκλινο και τον δυόσμο.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υλικά της βινεγκρέτ. Ραντίζετε τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά με τα χέρια ή με δύο κουτάλες σερβιρίσματος. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Tips
Η ροβίτσα, γνωστή και ως φασόλι mung, είναι ένα πολύ ψιλό πράσινο όσπριο (λίγο πιο μεγάλο από τη φακή), νόστιμο και πολύ θρεπτικό αφού περιέχει πολλή πρωτεΐνη, σίδηρο και πολλές βιταμίνες. Μαγειρεύεται επίσης γρήγορα χωρίς να χρειάζεται μούλιασμα. Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα παντοπωλεία και e-shops.