OliveMagazine

Σαλάτα με ρόκα, πεπόνι, προσούτο Ευρυτανίας και ψητό μαστέλο

Σαλάτα με ρόκα, πεπόνι, προσούτο Ευρυτανίας και ψητό μαστέλο

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ματσάκι ρόκα ή μίγμα πράσινων σαλατικών της επιλογής σας
  • ½ πεπόνι
  • 5 φέτες προσούτο Ευρυτανίας, κομμένo στη μέση
  • 10 κομμάτια Μαστέλο Χίου (σε κομμάτια 4x4εκ.) ή χαλούμι ή κασέρι
  • μερικά φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα
  • Για την πικάντικη βινεγκρέτ ντομάτας

  • ½ ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
  • ½ κουτ. γλυκού Tabasco
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τυλίγετε τα δέκα κομμάτια του τυριού με μισή φέτα προσούτο το καθένα και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε στην άκρη και αφήνετε να κρυώσουν.

Κόβετε το πεπόνι σε μπαλίτσες με το ειδικό εργαλείο. Ύστερα, με μια οδοντογλυφίδα στερεώνετε πάνω σε κάθε ψημένο πακετάκι από τυρί και προσούτο από μία μπαλίτσα πεπονιού. Έτσι φτιάχνετε δέκα μικρά σουβλάκια.

Ετοιμάζετε και τη βινεγκρέτ: Ανακατεύετε όλα τα υλικά στο multi και απλώνετε τη ρόκα σε σαλατιέρα. Περιχύνετε τη ρόκα με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε.

Διακοσμείτε τη σαλάτα με τα μίνι σουβλάκια που ετοιμάσατε και σκορπίζετε τριγύρω τα υπόλοιπα μπαλάκια πεπονιού. Διακοσμείτε με φύλλα βασιλικού, περιχύνετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο