OliveMagazine

Σαλάτα με σπαγγέτι κολοκυθιού, πέστο βασιλικού και λιαστές ντομάτες

Σαλάτα με σπαγγέτι κολοκυθιού, πέστο βασιλικού και λιαστές ντομάτες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια, μέτρια
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας  ε.π. ελαιόλαδο
  • Για το πέστο:

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 100-120 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Για το σερβίρισμα:

  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πέστο: Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα. Ελέγχουμε αν η σάλτσα μας χρειάζεται λίγο παραπάνω από κάποιο υλικό και το συμπληρώνουμε.

Κολοκυθάκια: Κόβουμε τα κολοκύθια με το μαντολίνο σαν ζυμαρικά σε λεπτές λωρίδες ή φέτες και στη συνέχεια σε λεπτά στικ, σαν σπαγγέτι, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Τα ανακατεύουμε με το αλάτι και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για 10΄. Τα ξεπλένουμε με νερό και τα στραγγίζουμε καλά. Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε με προσοχή για να μη σπάσουν τα στικ κολοκυθιού. Μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα.

Σερβίρισμα: Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε ακανόνιστα κομμάτια στα 4. Γαρνίρουμε κάθε μπολ με την ντομάτα, την τριμμένη παρμεζάνα και το κουκουνάρι και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι

Φωτογραφίες: Studio M, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μ. Γεωργιάδης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο