OliveMagazine

Σαλάτα με σπανάκι και πασχαλινά κόκκινα αβγά

Σαλάτα με σπανάκι και πασχαλινά κόκκινα αβγά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500-700γρ. σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα), πλυμένα, στραγγισμένα, σε μεγάλα κομμάτια
  • 16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση (αφήνετε τα πολύ μικρά ολόκληρα)
  • 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες, σε λεπτές λωρίδες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 3 σφιχτοβρασμένα αβγά (ή τα βαμμένα πασχαλινά αβγά), ξεφλουδισμένα
  • Για τη σάλτσα

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα φαρδύ μπολ βάζετε το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Ξεφλουδίζετε τα αβγά και ξεχωρίζετε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους.

Αφήνετε τους κρόκους κατά μέρος για τη σάλτσα και κόβετε τα ασπράδια σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνετε στη σαλάτα και ανακατεύετε με προσοχή. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρετε.

Για τη σάλτσα: Χτυπάτε στο μπλέντερ τους κρόκους των αβγών  και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να φτιάξετε μια σάλτσα λεία και πυκνή. Τη σκεπάζετε και τη φυλάτε στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρετε περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύετε με προσοχή.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο