Διαδικασία
Για το dressing: Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το μέλι και το μηλόξιδο. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι για να λιώσει το μέλι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο σε αργή ροή, χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι, μέχρι να πάρετε ένα αρκετά λείο μίγμα. Προσθέτετε τους κόκκους του πράσινου πιπεριού και ανακατεύετε. Το αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι-γκριλιέρα και βάζετε το Μετσοβόνε να ψηθεί για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το κόβετε σε μικρούς κύβους.
Βάζετε το σπανάκι και τα ραπανάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα, αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το μισό dressing. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Πλένετε καλά τα μήλα, τα σκουπίζετε και τα κόβετε στη μέση. Πετάτε σπόρια και πυρήνες, κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνετε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και κατόπιν τα απλώνετε πάνω στο σπανάκι. Σκορπίζετε τους κύβους του τυριού και ραντίζετε με το υπόλοιπο το dressing. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Tina Webb