OliveMagazine

Σαλάτα με σπανάκι, μήλα και καρύδια

Σαλάτα με σπανάκι, μήλα και καρύδια

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:3'
Έτοιμο σε:23'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 500γρ. σπανάκι baby πλυμένο, στραγγισμένο
  • 2 κόκκινα μήλα ώριμα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 150γρ. καπνιστό Μετσοβόνε (κομμένο σε 2-3 χοντρές φέτες)
  • 2 ραπανάκια, σε πολύ λεπτές φέτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το dressing

  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ολόκληρους κόκκους από πράσινο πιπέρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το dressing: Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το μέλι και το μηλόξιδο. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι για να λιώσει το μέλι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο σε αργή ροή, χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι, μέχρι να πάρετε ένα αρκετά λείο μίγμα. Προσθέτετε τους κόκκους του πράσινου πιπεριού και ανακατεύετε. Το αφήνετε στην άκρη.

Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι-γκριλιέρα και βάζετε το Μετσοβόνε να ψηθεί για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το κόβετε σε μικρούς κύβους.

Βάζετε το σπανάκι και τα ραπανάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα, αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το μισό dressing. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.

Πλένετε καλά τα μήλα, τα σκουπίζετε και τα κόβετε στη μέση. Πετάτε σπόρια και πυρήνες, κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνετε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και κατόπιν τα απλώνετε πάνω στο σπανάκι. Σκορπίζετε τους κύβους του τυριού και ραντίζετε με το υπόλοιπο το dressing. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr