OliveMagazine

Σαλάτα με σπανάκι, ρόδι και αμύγδαλα

Σαλάτα με σπανάκι, ρόδι και αμύγδαλα

Μερίδες:2 μεγάλες σαλατιέρες
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά σπανάκι
  • 2 ρόδια καθαρισμένα
  • 250γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα, καβουρδισμένα
  • 2 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο
  • Για το dressing

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους ροζ πιπεριού
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πλένετε σχολαστικά το σπανάκι. Το κόβετε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια σας και το μοιράζετε σε δύο σαλατιέρες. Πασπαλίζετε από πάνω με το μάραθο, τους σπόρους ροδιού, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το καβουρδισμένο σουσάμι και ανακατεύετε.

Ετοιμάζετε το dressing: Χτυπάτε όλα τα υλικά στο multi ή το μπλέντερ εκτός από το ροζ πιπέρι. Περιχύνετε τις σαλάτες με το dressing και τελευταία στιγμή πασπαλίζετε με τους κόκκους του ροζ πιπεριού.

Φωτογραφίες-Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο