Διαδικασία
Χοντροκόβετε τα χόρτα και τα ρίχνετε σ’ ένα βαθύ μπολ. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο και το ξίδι και περιχύνετε τα χόρτα. Αφήνετε τη σαλάτα να σταθεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα ταψί απλώνετε λαδόκολλα και ρίχνετε κουταλιές τριμμένης παρμεζάνας, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. Ψήνετε για 7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα παρμεζάνας. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Αφαιρείτε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβετε σε κυβάκια. Τις ρίχνετε πάνω στα χόρτα και ανακατεύετε.
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με χοντρό αλάτι και τη γαρνίρετε με τα μπισκότα παρμεζάνας πριν τη σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb