OliveMagazine

Σαλάτα με σταμναγκάθι και μπισκότα παρμεζάνας

Σαλάτα με σταμναγκάθι και μπισκότα παρμεζάνας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:7'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. σταμναγκάθι καθαρισμένο, πλυμένο και καλά στεγνωμένο
  • 120γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 2 ντομάτες ώριμες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χοντροκόβετε τα χόρτα και τα ρίχνετε σ’ ένα βαθύ μπολ. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο και το ξίδι και περιχύνετε τα χόρτα. Αφήνετε τη σαλάτα να σταθεί για τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα ταψί απλώνετε λαδόκολλα και ρίχνετε κουταλιές τριμμένης παρμεζάνας, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. Ψήνετε για 7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα παρμεζάνας. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Αφαιρείτε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβετε σε κυβάκια. Τις ρίχνετε πάνω στα χόρτα και ανακατεύετε.

Πασπαλίζετε τη σαλάτα με χοντρό αλάτι και τη γαρνίρετε με τα μπισκότα παρμεζάνας πριν τη σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr