OliveMagazine

Σαλάτα με σταφύλια, σαλάμι Λευκάδας και φέτα

Σαλάτα με σταφύλια, σαλάμι Λευκάδας και φέτα

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 φύλλα μαρουλιού πλυμένα καλά
  • 30 ρόγες από σταφύλι φράουλα ή σουλτανίνα ή 1 κουτ. σούπας σουλτανίνα
  • 10 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδας, κομμένες στη μέση
  • 150γρ. φέτα, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας καλό κρασόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής σάλτσα. Φυλάτε τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβετε το μαρούλι και, αφού το στραγγίσετε καλά, το βάζετε σε μια σαλατιέρα. Ρίχνετε μέσα τον άνηθο και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το σαλάμι, τις ρόγες του σταφυλιού και τη φέτα. Κάνετε ένα πρόχειρο ανακάτεμα και περιχύνετε με τη βινεγκρέτ. Ένα τελικό ανακάτεμα και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr