OliveMagazine

Σαλάτα με σφιχτά αβγά και γιαούρτι

Σαλάτα με σφιχτά αβγά και γιαούρτι

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 αβγά σφιχτά
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 3-4 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα αβγά, τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες και τα απλώνετε σε μια πιατέλα. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού μαζί με λίγο αλατοπίπερο.

Περιχύνετε τα αβγά. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον απλώνετε πάνω στη σαλάτα. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Με ψημένες αραβικές πίτες, πίτες για σουβλάκι ή φρυγανισμένο μπαγιάτικο ψωμί αυτή η σαλάτα μεταμορφώνεται σε χορταστικό κυρίως πιάτο.


Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μαρούλι ή οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr