OliveMagazine

Σαλάτα με τουρσιά, σταμναγκάθι και ξινομυζήθρα

Σαλάτα με τουρσιά, σταμναγκάθι και ξινομυζήθρα

Μερίδες:για μια μεσαία σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8-10 καρδιές από έτοιμες αγκινάρες τουρσί, κομμένες στη μέση
  • 250γρ. ασκορδουλάκους (βολβούς) του εμπορίου, έτοιμους μαριναρισμένους
  • 7-8 κλωνάρια σταμναγκάθι (ή αντίδια) πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 150γρ. ξινομυζήθρα θρυμματισμένη με το χέρι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • λίγα κρίθινα παξιμάδια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στρώνετε τις αγκινάρες και τους ασκορδουλάκους σε πιατέλα. Σκορπάτε από πάνω το σταμναγκάθι και την ξινομυζήθρα.

Περιχύνετε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και τη σερβίρετε με κρίθινα παξιμάδια.

Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα άλλα τουρσιά της κρητικής κουζίνας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr