OliveMagazine

Σαλάτα με φακές, αγκινάρες, κατσικίσιο τυρί, ντομάτα και βινεγκρέτ μουστάρδας

Σαλάτα με φακές, αγκινάρες, κατσικίσιο τυρί, ντομάτα και βινεγκρέτ μουστάρδας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. φακές
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 βαζάκι αγκινάρες ψημένες και διατηρημένες σε λάδι (στραγγισμένες καλά)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5-6 φέτες τσορίθο ή άλλο πικάντικο σαλάμι
  • 2 φέτες κατσικίκιο κορμό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια ή δύο μικρότερες
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη βινεγκρέτ

  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Poivre Vert
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις φακές σε αλατισμένο νερό μαζί με το ξύλο της κανέλας μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν. Τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κρεμμυδάκι προσθέτοντας το ελαιόλαδο.

Ρίχνετε τις φακές σε ένα μπολ, προσθέτετε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι μαζί με το ελαιόλαδο, λίγο μαϊντανό και τις αγκινάρες.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας μέσα σε ένα βαζάκι όλα τα υλικά μαζί. Δοκιμάζετε τη γεύση και προσθέτετε επιπλέον αλατοπίπερο ή ξύδι σύμφωνα με τη γεύση σας.

Περιχύνετε τη σαλάτα με τη μισή βινεγκρέτ. Ανακατεύετε κι αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να μαριναριστεί για μισή ώρα τουλάχιστον.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε στη σαλάτα την ντομάτα, το τσορίθο, τον κατσικίσιο κορμό σε κομματάκια και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Σερβίρετε προσθέτοντας και όση από την υπόλοιπη βινεγκρέτ επιθυμείτε. Αν σας περισσέψει βινεγκρέτ, την κρατάτε κλεισμένη στο βαζάκι για μια άλλη σαλάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr