Διαδικασία
Βράζετε τις φακές σε αλατισμένο νερό μαζί με το ξύλο της κανέλας μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν. Τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κρεμμυδάκι προσθέτοντας το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε τις φακές σε ένα μπολ, προσθέτετε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι μαζί με το ελαιόλαδο, λίγο μαϊντανό και τις αγκινάρες.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας μέσα σε ένα βαζάκι όλα τα υλικά μαζί. Δοκιμάζετε τη γεύση και προσθέτετε επιπλέον αλατοπίπερο ή ξύδι σύμφωνα με τη γεύση σας.
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη μισή βινεγκρέτ. Ανακατεύετε κι αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να μαριναριστεί για μισή ώρα τουλάχιστον.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε στη σαλάτα την ντομάτα, το τσορίθο, τον κατσικίσιο κορμό σε κομματάκια και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Σερβίρετε προσθέτοντας και όση από την υπόλοιπη βινεγκρέτ επιθυμείτε. Αν σας περισσέψει βινεγκρέτ, την κρατάτε κλεισμένη στο βαζάκι για μια άλλη σαλάτα.