OliveMagazine

Σαλάτα με φακές, απάκι και αβγό βραστό

Σαλάτα με φακές, απάκι και αβγό βραστό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. Φακές Ψιλές ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ
  • 1 κούπα ρόκα
  • 1 κρεμμυδι κόκκινο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 βραστά αβγά, βραστά
  • 150γρ. απάκι, κομμένο σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις φακές με το δαφνόφυλλο, αλατίζοντας προς το τέλος. Προσοχή, δεν πρέπει να παραβράσετε τις φακές και ανοίξουν ούτε να τις αφήσετε άβραστες και σκληρές. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν σε ένα μπολ.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Ανακατεύετε καλά μέσα σε ένα βαζάκι με καπάκι το ελαιόλαδο, το ξίδι και τη μουστάρδα να γίνει ομοιογενής σάλτσα, τη ρίχνετε κι αυτή στο μπολ με τις φακές και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να ανακατευτούν τα αρώματα και να κρυώσουν οι φακές.

Σοτάρετε το απάκι σκέτο σε αντικολλητικό τηγάνι. Το προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε τα βραστά αβγά κομμένα στη μέση, τη ρόκα και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr