OliveMagazine

Σαλάτα με φακές και κινόα

Σαλάτα με φακές και κινόα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. κινόα
  • 250γρ. Φακές Ψιλές ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 5-6 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένα
  • Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού horseradish
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεπλένετε καλά την κινόα με άφθονο κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει μέσα σε 2 φλιτζάνια ζεματιστό νερό που έχετε αλατίσει προηγουμένως. Τη στραγγίζετε και την αφήνετε στην άκρη.

Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλυθούν. Τις σουρώνετε κι αυτές.

Σε μια σαλατιέρα ενώνετε την κινόα με τις φακές και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και τα φύλλα του δυόσμου. Ανακατεύετε καλά. Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι, περνάτε τα κρεμμυδάκια από ένα ελαφρύ σοτάρισμα στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, πριν τα ανακατέψετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το horseradish, αλατοπίπερο και τρεις κουταλιές της σούπας νεράκι μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τη σαλάτα σας. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr