OliveMagazine

Σαλάτα με φακές και ψητά λαχανικά

Σαλάτα με φακές και ψητά λαχανικά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φακές χοντρές
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για τα ψητά λαχανικά

  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 φινόκιο σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι χοντρό
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τις φακές να βράσουν σε νερό μέχρι να μαγειρευτούν χωρίς να λιώσουν. Αλατίζετε προς το τέλος. Τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με λίγο λάδι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε τα λαχανικά στη σειρά. Τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και τη ρίγανη και τα ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Σερβίρετε τις φακές σε πιατέλα βάζοντας από πάνω τα ψημένα λαχανικά και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, για να δώσετε χρώμα στο πιάτο σας.

Σοτάρετε το σκόρδο ελαφρά σε ένα τηγανάκι και το χτυπάτε στο multi μαζί με τον πελτέ, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το ξίδι και ανάλογο αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing που ετοιμάσατε, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr