OliveMagazine

Σαλάτα με φακές, κοτόπουλο και σταφύλια

Σαλάτα με φακές, κοτόπουλο και σταφύλια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι φακές
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι ρόγες μαύρου και άσπρου σταφυλιού, ολόκληρες ή κομμένες στη μέση
  • 2 φλιτζάνια λάχανο τριμμένο
  • 2 κλαδάκια σέλερι με τα φυλλαράκια τους, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βράζετε τις φακές σε δύο ποτήρια νερό, μαζί με τη δάφνη και το θυμάρι για περίπου 20 λεπτά. Τις αλατίζετε 3-4 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το βράσιμό τους. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου για 8 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το λάδι με το ξίδι και το μέλι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας μέσα σε σαλατιέρα, περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο