OliveMagazine

Σαλάτα με φακές

Σαλάτα με φακές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. φακές
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 250γρ. χαλούμι, σε κομματάκια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις φακές σε σκέτο νερό για 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε να ξαναβράσουν με φρέσκο νερό, το φύλλο της δάφνης και αλάτι. Όταν μαλακώσουν αρκετά, χωρίς όμως να λιώσουν, τις στραγγίζετε και πετάτε το δαφνόφυλλο.

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι για πολύ λίγο. Αναμιγνύετε μέσα σε ένα μπολ τα ντοματάκια με όλο το περιεχόμενο του τηγανιού, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Προσθέτετε τις φακές, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

Ψήνετε το χαλούμι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Ρίχνετε τον κόλιανδρο στις φακές και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Προσθέτετε από πάνω το χαλούμι και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr