OliveMagazine

Σαλάτα με φακές, πατάτες και λουκάνικα

Σαλάτα με φακές, πατάτες και λουκάνικα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. φακές
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις φακές σε μια κατσαρολίτσα με νερό για 10 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις ξαναβράζετε σε άφθονο φρέσκο νερό που αλατίζετε αφού πάρει βράση, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, φροντίζοντας να μη λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις μεταφέρετε σε μπολ να κρυώσουν.

Σε ξεχωριστή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (ίσα σε μέγεθος ώστε να βράσουν ομοιόμορφα) μέχρι να τσιμπιούνται. Τις στραγγίζετε και, αφού κρυώσουν, τις κόβετε σε κυβάκια.

Βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά, προσθέτετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτετε τα κυβάκια της πατάτας και σοτάρετε για λίγα λεπτά. Ύστερα τα ρίχνετε όλα στο μπολ με τις φακές.

Ξαναβάζετε στη φωτιά το τηγάνι και ψήνετε τα λουκάνικα. Τα ρίχνετε όλα στο μπολ με τις φακές.

Αναμιγνύετε σε μπλεντεράκι το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το μέλι, το ξίδι και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά τα υλικά σας. Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως όπως είναι χλιαρή ή την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει και τη σερβίρετε κρύα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο