OliveMagazine

Σαλάτα με φακές, πλιγούρι και κατσικίσια φέτα

Σαλάτα με φακές, πλιγούρι και κατσικίσια φέτα

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. φακές
  • 150γρ. πλιγούρι
  • 3 ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 100γρ. κατσικίσια φέτα, θρυμματισμένη στο χέρι
  • ανθό αλατιού
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε τις φακές και τις ξεπλένετε με νερό. Τις σουρώνετε, τις ρίχνετε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρει βράση μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Τις σουρώνετε, τις κρυώνετε με νερό και τις αφήνετε να στραγγίξουν.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάζετε το πλιγούρι  σε βραστό νερό (το νερό πρέπει να το καλύπτει) για 30 λεπτά. Το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίξει.

Βάζετε τις φακές και το πλιγούρι σε σκεύος σερβιρίσματος και προσθέτετε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε ελαφρά με μια σπάτουλα και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο