OliveMagazine

Σαλάτα με φακές beluga, γαρίδες, πορτοκάλι και ντακάκια με κριθάρι ολικής άλεσης

Σαλάτα με φακές beluga, γαρίδες, πορτοκάλι και ντακάκια με κριθάρι ολικής άλεσης

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ¾ φλιτζανιού φακές μαύρες beluga, βρασμένες
  • 5 Ντακάκια με Κριθάρι Ολικής Άλεσης Κρητών Άρτος
  • 4 κλωνάρια μάραθο
  • ½ φινόκιο
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 αβοκάντο
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι
  • 5 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τις γαρίδες

  • 8 γαρίδες No4, καθαρισμένες
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρο, κοπανισμένους
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε στις γαρίδες το ελαιόλαδο και τον κόλιανδρο. Ανακατεύετε καλά και σοτάρετε σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνετε.

Μεταφέρετε το ζωμό από τις γαρίδες σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε μέσα το ξίδι, το σησαμέλαιο και ανακατεύετε πολύ καλά, δημιουργώντας ουσιαστικά το dressing της σαλάτας σας.

Ψιλοκόβετε το μάραθο και το ρίχνετε στο μπολ με το dressing. Στη συνέχεια κόβετε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και το προσθέτετε στη σαλάτα.

Φιλετάρετε τα πορτοκάλια και τα ρίχνετε στη σαλάτα. Καθαρίζετε και κόβετε και το αβοκάντο σε κυβάκια και τα προσθέτετε στη σαλάτα. Τέλος ρίχνετε μέσα και τις βρασμένες φακές και ανακατεύετε.

Σπάτε τα παξιμάδια σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνετε στη σαλάτα, ανακατεύετε μία τελευταία φορά, μεταφέρετε σε σαλατιέρα, προσθέτετε τις γαρίδες και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr