OliveMagazine

Σαλάτα με φασολάκια, μαραθόριζα και πιπεριά Φλωρίνης

Σαλάτα με φασολάκια, μαραθόριζα και πιπεριά Φλωρίνης

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα στρογγυλά, καθαρισμένα (χωρίς κλωστές), σε κομμάτια των 3εκ.
  • 1 μαραθόριζα μέτρια, καθαρισμένη, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (φρέσκες ή από βάζο), σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι μικρό ή 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο ή μάραθο από τις φουντίτσες της μαραθόριζας
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το dressing

  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ¼ φλιτζανιού περίπου λευκό βαλσαμικό ξίδι Καλαμάτας
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τα στραγγίζετε αμέσως και τα βουτάτε σε παγωμένο νερό για να σταματήσετε το ψήσιμό τους και να κρατήσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους.

Κρατάτε μερικές λωρίδες πιπεριάς στην άκρη και ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ πριν προσθέσετε τα φασολάκια.

Χτυπάτε όλα τα υλικά του dressing και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και ξίδι αν είναι απαραίτητο. Σερβίρετε τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ γαρνίροντας την τελευταία στιγμή με τις λωρίδες της πιπεριάς που κρατήσατε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr