Διαδικασία
Βράζετε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τα στραγγίζετε αμέσως και τα βουτάτε σε παγωμένο νερό για να σταματήσετε το ψήσιμό τους και να κρατήσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους.
Κρατάτε μερικές λωρίδες πιπεριάς στην άκρη και ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ πριν προσθέσετε τα φασολάκια.
Χτυπάτε όλα τα υλικά του dressing και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και ξίδι αν είναι απαραίτητο. Σερβίρετε τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ γαρνίροντας την τελευταία στιγμή με τις λωρίδες της πιπεριάς που κρατήσατε.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή