OliveMagazine

Σαλάτα με φασόλια και βινεγκρέτ μουστάρδας Μaille

Σαλάτα με φασόλια και βινεγκρέτ μουστάρδας Μaille

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. φασόλια λευκά μέτρια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το λαδολέμονο

  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα MAILLE Mi-Forte
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μη σας λιώσουν. Τα στραγγίζετε μέσα σε μπολ κι αφήνετε να γίνουν χλιαρά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά σας: Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, τον μαϊντανό και το δυόσμο. Τα ρίχνετε στο μπολ με τα φασόλια, αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε καλά.

Χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Tips

Αντί για μέτρια φασόλια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαυρομάτικα ή ψιλά φασόλια. Μπορείτε επίσης αν θέλετε, να προσθέσετε στη σαλάτα σας κάπαρη, ελιές και ντοματίνια κομμένα στη μέση.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr