OliveMagazine

Σαλάτα με φασόλια, πλιγούρι και πρασινάδες

Σαλάτα με φασόλια, πλιγούρι και πρασινάδες

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. φασόλια μέτρια ή ψιλά βρασμένα και καλά στραγγισμένα
  • 150γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100γρ. σταμναγκάθι, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 100γρ. ρόκα, καθαρισμένη και πλυμένη
  • 1 ματσάκι μυρώνια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι άνηθο (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι, ελαφρά καβουρδισμένο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 4 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 2-3 κουτ. σούπας νερό
  • 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεκινάτε από τη βινεγκρέτ βάζοντας το ταχίνι με το νερό σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια αραιή κρέμα.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα χορταρικά, τα φασόλια, το πλιγούρι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.

Σερβίρετε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr