OliveMagazine

Σαλάτα με φασόλια, τόνο και ελιές

Σαλάτα με φασόλια, τόνο και ελιές

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. φασόλια λευκά, βρασμένα
  • 150γρ. τόνο σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί, ψιλοκομμένες
  • 8-10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1-2 παξιμάδια ολικής, για συνοδεία
  • Για το dressing

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
  • ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια σαλατιέρα βάζετε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και τα ανακατεύετε καλά.

Στο μπλέντερ ρίχνετε όλα τα υλικά για το dressing και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν.

Περιχύνετε τη σαλάτα με το μισό dressing και την αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 20 λεπτά. Τη σερβίρετε περιχύνοντας με το υπόλοιπο dressing και συνοδεύοντας με παξιμάδι. Τη σερβίρετε περιχύνοντας με το υπόλοιπο dressing και συνοδεύοντας με παξιμάδι.

Tips

Νόστιμη παραλλαγή: Χρησιμοποιήστε όποιο είδος φασολιών σας αρέσει, ακόμα και γίγαντες. Και αν σας αρέσει, προτιμήστε λακέρδα αντί για τόνο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο