OliveMagazine

Σαλάτα με φράουλες

Σαλάτα με φράουλες

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. σπανάκι μόνο τα τρυφερά τους φύλλα
  • 1 κατσαρή πράσινη σαλάτα
  • 150γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή 1/4 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρντισμένο
  • Για τη σος βινεγκρέτ

  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε με τα δάχτυλα όλα τα πράσινα λαχανικά σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε. Ρίχνετε και τις φράουλες κομμένες στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους και ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ.

Αναμιγνύετε σε μπολ το βαλσαμικό ξίδι με το χυμό του πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, χτυπώντας με πιρούνι ή μικρό σύρμα. Προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο χτυπώντας πάντα, μέχρι να πήξει η βινεγκρέτ.

Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και τη σερβίρετε αμέσως, αφού πρώτα πασπαλίσετε με το καβουρντισμένο σουσάμι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr