OliveMagazine

Σαλάτα με φρέσκα κουκιά, φασολάκια και αντζούγιες

Σαλάτα με φρέσκα κουκιά, φασολάκια και αντζούγιες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. κουκιά φρέσκα, καθαρισμένα
  • 500γρ. φασολάκια στρογγυλά, τρυφερά
  • 8 αντζούγιες κομμένες στα τέσσερα
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί χοντροτριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Για τη σάλτσα

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα αβγά σ’ ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό και τα σιγοβράζετε για 8 λεπτά. Τα κρυώνετε, τα ξεφλουδίζετε και τα ψιλοκόβετε.

Καθαρίζετε τα φασολάκια αφαιρώντας με τον πατατοκαθαριστή τυχόν ίνες και από τις δύο πλευρές και κόβοντας τις άκρες τους. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τα βράζετε για 4-5 λεπτά (μέχρι να τσιμπιούνται). Τα σουρώνετε και τα κρατάτε ζεστά.

Ρίχνετε τα κουκιά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και, όταν κοχλάσει, τα σουρώνετε και πετάτε το νερό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ακόμα μία φορά και μετά βράζετε τα κουκιά σε φρέσκο νερό για 2-3 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα κρατάτε ζεστά μαζί με τα φασολάκια.

Χτυπάτε τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν και τη ρίχνετε στο μπολ με τα φασολάκια και τα κουκιά.

Σ’ ένα τηγάνι ρίχνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το χοντροτριμμένο ψωμί και το τηγανίζετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα αβγά, τις αντζούγιες, το σχοινόπρασο και το τηγανισμένο ψωμί στο μπολ με τα φασολάκια και τα κουκιά και ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr