OliveMagazine

Σαλάτα με φρέσκο αρακά, γαλοτύρι και φιστίκια Αιγίνης

Σαλάτα με φρέσκο αρακά, γαλοτύρι και φιστίκια Αιγίνης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.500 γρ. αρακάς (ζυγισμένο ακαθάριστο)
  • 1 μαρούλι, χωρισμένο στα φύλλα του, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 250γρ. γαλοτύρι
  • 60γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
  • Για το dressing

  • χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ ματσάκι άνηθο (μόνο τα φυλλαράκια), ψιλοκομμένο
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τον αρακά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε άφθονο αλατισμένο νερό να ζεσταθεί και μόλις πάρει βράση, βράζετε τον αρακά για 12-14 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώνετε τον αρακά και τον ρίχνετε αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Τον αφήνετε εκεί για 5 λεπτά, για να παραμείνει τραγανός και με ζωηρό πράσινο χρώμα. Τον στραγγίζετε και τον σκουπίζετε καλά με μια βαμβακερή πετσέτα.

Έπειτα, βάζετε το κομμένο μαρούλι σε μια μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κρύο αρακά και το γαλοτύρι. Ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με το πιρούνι τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το μέλι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing που ετοιμάσατε, πασπαλίζετε με τα φιστίκια και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr