OliveMagazine

Σαλάτα με ψητά κρεμμύδια και πορτοκάλι

Σαλάτα με ψητά κρεμμύδια και πορτοκάλι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 κρεμμύδια
  • 2 πορτοκάλια σε μικρά κομματάκια (χωρίς την άσπρη εσωτερική φλούδα)
  • Για τη σος

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τυλίγετε τα κρεμμύδια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε τα κρεμμύδια στο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα ή ακόμη καλύτερα στη χόβολη του αρνιού.

Τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε φετούλες, προσθέτετε τα πορτοκάλια και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.

Χτυπάτε καλά τα υλικά της σος. Αλατίζετε και περιχύνετε τη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιωργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr