OliveMagazine

Σαλάτα με ψητά παντζάρια, ρόκα, αβοκάντο και καρύδια

Σαλάτα με ψητά παντζάρια, ρόκα, αβοκάντο και καρύδια

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 μεγάλα παντζάρια (χωρίς φύλλα), πλυμένα καλά
  • 4 κουτ. σούπας νερό
  • 2 ματσάκια ρόκα καθαρισμένη, πλυμένη
  • 1 μεγάλο αβοκάντο ώριμο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι καρύδια σπασμένα (όχι σε πολύ μικρά κομμάτια)
  • 2 μικρά πορτοκάλια ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα από το άσπρο εσωτερικό, σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • Για το dressing

  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2-3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε τα παντζάρια στη μέση και τα τοποθετείτε σε ταψί. Προσθέτετε το νερό και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι να ψηθούν καλά. Αφήνετε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζετε. Τα κόβετε μετά σε φέτες 2εκ. και τα βάζετε σε ένα μπολ.

Χτυπάτε τα υλικά για το dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε με το μισό τα παντζάρια. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε για 5-6 λεπτά να μαριναριστούν.

Κόβετε τη ρόκα με το χέρι σε χοντρά κομμάτια και τη στρώνετε σε μεγάλη, βαθιά πιατέλα. Σκορπάτε από πάνω τα παντζάρια, τις φέτες πορτοκαλιού, το κρεμμύδι και το αβοκάντο.

Περιχύνετε τη σαλάτα με το υπόλοιπο dressing, σκορπάτε από πάνω τα καρύδια και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr