Διαδικασία
Για την κολοκύθα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώνει η κολοκύθα. Βγάζετε και κρατάτε στην άκρη.
Για τη σάλτσα: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι, κλείνετε και κουνάτε δυνατά να ενωθούν τα υλικά. Κρατάτε τη σάλτσα στην άκρη.
Για τη σαλάτα: Ζεσταίνετε καλά ένα σχαροτήγανο ή ένα τηγάνι και ψήνετε τις φέτες χαλούμι για 2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Βάζετε σε ένα μπολ την κινόα που αφρατεύετε με πιρούνι, τη ρόκα, το κρεμμύδι, τους ξηρούς καρπούς, την κολοκύθα, λίγο από τη σάλτσα και ανακατεύετε πολύ απαλά. Αδειάζετε τη σαλάτα ομοιόμορφα σε μια πιατέλα, βάζετε από πάνω τα κομμάτια χαλούμι, τα φύλλα μέντας, περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρετε.
Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Kατή