Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε την κολοκύθα στη μέση ή σε φέτες σαν καρπούζι, τη βάζετε σε ταψί, την αλείφετε με το ελαιόλαδο, την αλατίζετε και την ψήνετε στο φούρνο, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζετε την κολοκύθα από το φούρνο, την καθαρίζετε από τη φλούδα και την κόβετε σε μεγάλες μπουκιές.
Χτυπάτε στο μούλτι τα υλικά της σος. Σε ένα μπολ βάζετε την κολοκύθα και περιχύνετε με τη μισή σος. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας.
Σε μια ρηχή πιατέλα, απλώνετε την κολοκύθα και από πάνω προσθέτετε τη ρόκα και το δυόσμο (προσοχή, δεν θέλετε η ρόκα να υπερισχύει) και τελειώνετε με τις φετούλες μανούρι. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σος και σερβίρετε αμέσως
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή