OliveMagazine

Σαλάτα με ψητή μελιτζάνα και τριμμένο κολοκύθι

Σαλάτα με ψητή μελιτζάνα και τριμμένο κολοκύθι

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 μελιτζάνες μεγάλες, τσακώνικες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500γρ. κολοκυθάκια φρέσκα, όσο γίνεται μεγάλα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα καλά
  • 1 ντομάτα μέτρια
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1½ λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι και τις αφήνετε για 1 ώρα να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια, τις ξεπλένετε καλά, τις στύβετε με το χέρι, τις απλώνετε σε ένα ταψί του φούρνου μία μία, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

Ψήνετε τις μελιτζάνες στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από τη μία πλευρά. Τις γυρίζετε ανάποδα και τις ψήνετε για 5 λεπτά επιπλέον. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Τρίβετε τα κολοκυθάκια από τη χοντρή μεριά του τρίφτη. Κόβετε τα κρεμμυδάκια σε πολύ λεπτές ροδέλες και την ντομάτα σε μικρά κυβάκια.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνετε το τριμμένο κολοκυθάκι, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα κυβάκια της ντομάτας, τις ψητές μελιτζάνες και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Περιχύνετε με το λεμόνι και το λάδι, αλατίζετε, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr