OliveMagazine

Σαλάτα με ωμές αγκινάρες, σέλερι και αντζούγιες

Σαλάτα με ωμές αγκινάρες, σέλερι και αντζούγιες

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Χρόνος αναμονής:30
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 4-5 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 12 φρέσκα αγκιναράκια
  • χυμό από 1 λεμόνι, για τις αγκινάρες
  • 3-4 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές φέτες
  • 5-6 φιλέτα αντζούγιες, στραγγισμένες από το λάδι τους
  • αλάτι θαλασσινό, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τις 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και τον δυόσμο. Καθαρίζουμε τα αγκιναράκια αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε περίπου 0,5 εκ. από την κορυφή των φύλλων και κόβουμε τα αγκιναράκια στη μέση. Αφαιρούμε το χνούδι στο κέντρο.

Κόβουμε τα αγκιναράκια σε πολύ λεπτές φέτες και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, σκορπίζουμε το σέλερι, τις αντζούγιες, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το αρωματισμένο λαδολέμονο. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο