OliveMagazine

Σαλάτα με όσπρια, σιτάρι και γαλοτύρι

Σαλάτα με όσπρια, σιτάρι και γαλοτύρι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια σιτάρι, βρασμένο και σουρωμένο
  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια, βρασμένα και σουρωμένα
  • 1 φλιτζάνι φασόλια, βρασμένα και σουρωμένα
  • 3 μήλα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • ½ φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1½ φλιτζάνι γαλοτύρι ή ανεβατό
  • σπόρια από ρόδι (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα μήλα από κουκούτσια και φλούδες και τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες ή κύβους. Τα σοτάρετε σε μιάμισι κουταλιά της σούπας από το λάδι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το μέλι, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Ανακατεύετε σε σαλατιέρα τα μισά μήλα, το σιτάρι, τα ρεβίθια, τα φασόλια, το μαϊντανό, τις σταφίδες αν βάλετε, τα ρόδια και τα καρύδια.

Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι και περιχύνετε τη σαλάτα. Προσθέτετε και το γαλοτύρι ή το ανεβατό, στολίζετε τη σαλάτα με τα υπόλοιπα μήλα και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr