OliveMagazine

Σαλάτα με iceberg, φρέσκα μυρωδικά και μαριναρισμένο καλαμάρι

Σαλάτα με iceberg, φρέσκα μυρωδικά και μαριναρισμένο καλαμάρι

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μεγάλα iceberg
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3-4 κλαράκια δυόσμο φρέσκο
  • 600γρ. καλαμάρια μεσαίου μεγέθους καθαρισμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 καρότα βρασμένα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες.

Τα βάζετε σε μπολ. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το χυμό των λεμονιών και τη ρίγανη. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα τουλάχιστον.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβετε το iceberg σε μικρά κομματάκια. Πλένετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον προσθέτετε στο iceberg καθώς και τα φυλλαράκια του δυόσμου. Φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε το μπολ με το iceberg από το ψυγείο και ανακατεύετε μέσα τα μαριναρισμένα καλαμάρια μαζί με τη μαρινάδα. Ψιλοκόβετε τα βρασμένα καρότα και τα σκορπίζετε από πάνω. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr