OliveMagazine

Σαλάτα νισουάζ με κοτόπουλο

Σαλάτα νισουάζ με κοτόπουλο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου ψημένα στη σχάρα, 200γρ. το καθένα, κομμένα σε φέτες
  • 2 μαρούλια, μόνο τις καρδιές, κομμένες στη μέση
  • 300γρ. σταμναγκάθι καθαρισμένο
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 4 αβγά βρασμένα για 9-10 λεπτά, καθαρισμένα, κομμένα στα 4
  • 12 αντζούγιες
  • 20 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια
  • 20 ελιές πράσινες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 1 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. πατάτες baby, πλυμένες, κομμένες στη μέση, βρασμένες
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 30-50ml χυμό λεμονιού
  • 120-140ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το σταμναγκάθι σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά. Σουρώνετε και κρυώνετε το σταμναγκάθι σε ένα μπεν μαρί με νερό και πάγο. Στεγνώνετε τα χόρτα και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με λίγη βινεγκρέτ. Αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μαρούλι, την κάππαρη, τον μάραθο, και τη βινεγκρέτ. Ραντίζετε τα κομμένα αβγά με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ζεστές πατάτες και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε όλα τα κομμάτια της σαλάτας κυκλικά σε ένα πιάτο, καθώς και τις ελιές και τις αντζούγιες. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr