OliveMagazine

Σαλάτα νισουάζ

Σαλάτα νισουάζ

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. φασολάκια φρέσκα βρασμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 κόκκινες ντομάτες σε κομμάτια
  • 5-6 φύλλα τρυφερής γαλλικής σαλάτας
  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι στραγγισμένο καλά, σε κομμάτια
  • 4-5 φιλέτα αντσούγιας
  • 2 πατάτες μικρές, βρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille Mi-Forte
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ για να ενσωματωθεί η κάπαρη. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο αλάτι και πιπέρι, αν είναι απαραίτητο.

Χοντροκόβετε τα φύλλα της σαλάτας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τον τόνο, τις πάτατες την πιπεριά, και αλατοπιπερώνετε.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε τις αντζούγιες και περιχύνετε τη βινεγκρέτ την τελευταία στιγμή.

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα σας ελιές και 2 αβγά βρασμένα σφιχτά και κομμένα σε ροδέλες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr