OliveMagazine

Σαλάτα πικάντικη με πιπεριές

Σαλάτα πικάντικη με πιπεριές

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 πιπεριές κόκκινες
  • 6 πιπεριές πράσινες
  • 6 ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ή πιπέρι καγιέν
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ψήνετε στο γκριλ με τη φλούδα τους προς τα πάνω.

Όταν μαυρίσει η φλούδα και είναι έτοιμες, τις μεταφέρετε σε πλαστική σακούλα ή σκεύος και τις κλείνετε. Τις αφήνετε για 5-6 λεπτά να ιδρώσουν και να φουσκώσει η φλούδα, για να μπορέσετε να τις ξεφλουδίσετε με ευκολία.

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες (για ευκολία τις βουτάτε προηγουμένως για 5 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό), τις κόβετε στη μέση, πιέζετε να φύγουν οι σπόροι και τις κόβετε σε μεγάλους κύβους.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο σκεύος και σοτάρετε το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα και το κύμινο. Ρίχνετε και τις ντομάτες και τις σοτάρετε για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά.

Στο μεταξύ κόβετε τις πιπεριές σε μικρότερα κομμάτια και τις προσθέτετε στις ντομάτες. Συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε τις πιπεριές ζεστές.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr