OliveMagazine

Σαλάτα πράσινη με ρόδι και Spread με φέτα και γιαούρτι

Σαλάτα πράσινη με ρόδι και Spread με φέτα και γιαούρτι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 λόλα κόκκινη
  • 1 σικορέ
  • 1 αντίδι
  • 5 κουτ. σούπας Spread με φέτα και γιαούρτι ΡΟΥΣΣΑΣ
  • σπόρους από 1 ρόδι
  • 2 πορτοκάλια
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι ροδιού
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα πορτοκάλια και αφαιρείτε τη φλούδα και το λευκό μέρος. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πορτοκάλι σε φέτες.

Πλένετε και καθαρίζετε πολύ καλά όλες τις πράσινες σαλάτες. Τις στραγγίζετε από τα νερά τους και σκουπίζετε τα φύλλα απαλά με χαρτί κουζίνας. Τις κόβετε με το χέρι σας σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα.

«Φυτεύετε» μέσα στις πρασινάδες τις φέτες των πορτοκαλιών, τo Spread με φέτα και γιαούρτι ΡΟΥΣΣΑΣ και πασπαλίζετε με τους σπόρους του ροδιού.

Ρίχνετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε μπλέντερ, προσθέτετε δύο σταγόνες χλιαρό νερό και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr