OliveMagazine

Σαλάτα ρόκα με κοτόπουλο και ανανά

Σαλάτα ρόκα με κοτόπουλο και ανανά

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 σακουλάκι ρόκα καλά πλυμένο και στεγνωμένο
  • 200γρ. στήθος από κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε καρεδάκια ή λωρίδες
  • 3 ροδέλες ανανά καλά στραγγισμένες
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας χυμό ανανά
  • 1 τσίλι πιπερίτσα σε ροδέλες, χωρίς τα σποράκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού σόγια σος
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά σε βάζο κλεισμένο με καπάκι. Ανακατεύετε τη μισή βινεγκρέτ με το ψημένο κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη.

Λαδώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε ελαφρά τις φέτες του ανανά. Τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και αφήνετε να κρυώσει.

Ανακατεύετε σε μια σαλατιέρα τα φυλλαράκια της ρόκας με το κοτόπουλο. Προσθέτετε τα κομμάτια του ανανά και φλούδες παρμεζάνας ή άλλου πικάντικου τυριού της επιλογής σας.

Περιχύνετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr