OliveMagazine

Σαλάτα ρόκα με παξιμάδια χαρουπιού, δυόσμο και βραστά αβγά

Σαλάτα ρόκα με παξιμάδια χαρουπιού, δυόσμο και βραστά αβγά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:8'
Έτοιμο σε:23'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ματσάκι ρόκα πλυμένη, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 3 αβγά βραστά
  • 12 παξιμαδάκια χαρουπιού
  • 4 κουτ. γλυκού κάππαρη ξαρμυρισμένη, στραγγισμένη
  • 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τη χοντροκομμένη ρόκα σε μία μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτετε τα παξιμάδια.

Κόβετε τα αβγά στη μέση ή σε ροδέλες και τα ακουμπάτε πάνω στη σαλάτα. Προσθέτετε την κάππαρη, τα ντοματίνια και πασπαλίζετε με λίγο δυόσμο.

Χτυπάτε σε ένα μπολ το ξίδι και το ελαιόλαδο μαζί με λίγο αλάτι. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr