Διαδικασία
Ξεπλένετε αρκετές φορές την κινόα και τη βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτετε 500ml ζωμό, ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά και αφήνετε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνετε τη φωτιά (σε μέτρια) και σιγοβράζετε για 15-18 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε μ’ ένα καπάκι και αφήνετε να κρυώσει.
Ξεπλένετε τις φακές και τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και βράζετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, τις σουρώνουτε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Για τη βινεγκρέτ: σε ένα μπολάκι ρίχνετε τον χυμό, το ξύσμα, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε με ένα πιρούνι και προσθέτετε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε την κινόα και τις φακές με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το αγγούρι, τα ντοματίνια, την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Ρίχνετε και τη φέτα και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση