OliveMagazine

Σαλάτα του χορτοφάγου με dressing γιαουρτιού

Σαλάτα του χορτοφάγου με dressing γιαουρτιού

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μικρή λόλα κόκκινη
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 ρίζες σπανάκι
  • 3 φύλλα μαρούλι
  • 1 ρίζα αντίδια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 φλιτζανάκια λάχανο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 20 φέτες αγγούρι με το φλούδι τους
  • 10 ραπανάκια, σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό
  • Για το dressing

  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 150γρ. μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβετε τη λόλα, τη ρόκα, το σπανάκι, το μαρούλι και τα αντίδια. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίχνετε μέσα στο μπολ το λάχανο, τα καρότα, τη πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά. Τέλος ρίχνετε το σέλινο, τον άνηθο και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά.

Βάζετε τη σαλάτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε από πάνω τις φέτες από τα ραπανάκια και τα ντοματίνια.

Ετοιμάζετε το dressing: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνετε μέσα τη κάππαρη και δύο κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε.

Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing λίγο πριν τη σερβίρετε στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr