OliveMagazine

Σαλάτα φατούς

Σαλάτα φατούς

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1αραβική πίτα
  • 1 φλιτζάνι μαρούλι, κομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα, κομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά, κομμένη
  • 1/4 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι ραπανάκια, σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι αντράκλα (προαιρετικά), κομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι μέντα, ψιλοκομμένη
  • [Για το dressing:

  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 κουτ. σούπας σουμάκ
  • 1/4 φλιτζάνι μελάσα ροδιού
  • 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβουμε την αραβική πίτα σε μικρά κομμάτια και τα ψήνουμε στον φούρνο ή τα τηγανίζουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Dressing: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη.

Σαλάτα: Ρίχνουμε όλα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ σερβιρίσματος, τα περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με τα κομμάτια της αραβικής πίτας που έχουμε ψήσει.

Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIOM.GR

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο