OliveMagazine

Σαλάτα nicoise με βραστά αβγά

Σαλάτα nicoise με βραστά αβγά

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 -3 Αβγά Bλαχάκη βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα στα 4
  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι στραγγισμένο καλά, σε κομμάτια
  • 200γρ. φασολάκια φρέσκα βρασμένα και κομμένα στη μέση
  • 200γρ. πατάτες baby, βρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 5-6 φύλλα τρυφερής γαλλικής σαλάτας
  • μερικές φέτες κρεμμύδι
  • 2-3 φιλέτα αντσούγιας (προαιρετικά)
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 100ml ελαιόλαδο
  • 30ml ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα δυνατή
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ για να ενσωματωθεί η κάπαρη. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο αλάτι και πιπέρι, αν είναι απαραίτητο.

Χοντροκόβετε τα φύλλα της σαλάτας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τον τόνο, τις πάτατες την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα αβγά. Αλατοπιπερώνετε.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε τις αντζούγιες (αν χρησιμοποιήσετε) και περιχύνετε τη βινεγκρέτ την τελευταία στιγμή.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο