OliveMagazine

Σαλάτα tacos με κιμά, τυρί τσεντάρ και ψητές τορτίγιες

Σαλάτα tacos με κιμά, τυρί τσεντάρ και ψητές τορτίγιες

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τον κιμά

  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1½ κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών (τσίλι σε σκόνη, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα, κύμινο, ρίγανη)
  • 1½ κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τα tacos

  • 2 τορτίγιες
  • 2 ντομάτες μέτριες, σε μικρούς κύβους
  • 2 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
  • 150γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 300γρ. γιαούρτι
  • 3 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τον κιμά: Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τον κιμά με τα μπαχαρικά και σοτάρετε πολύ καλά, μέχρι να σπάσει ο κιμάς και να καβουρδιστεί.

Ρίχνετε τον πελτέ διαλυμένο με το νερό και αφήνετε για 5 λεπτά πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αφήνετε τον κιμά στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.

Για τα tacos: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τις τορτίγιες σε τρίγωνα κομμάτια, τις ψήνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά περίπου, και τις αφήνετε να κρυώσουν για να σκληρύνουν ελαφρώς.

Μοιράζετε τον κιμά σε βαζάκια, από πάνω βάζετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, μετά το μαρούλι, από πάνω το τυρί, από μία κουταλιά γιαούρτι, καρφώνετε τρίγωνα κομμάτια τορτίγιας, πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αυτό το φαγητό μπορεί να γίνει και χωρίς βαζάκια, αρκεί να αφήσετε τις τορτίγιες ολόκληρες και, μόλις ψηθούν όσο είναι μαλακές, να τις διπλώσετε σαν φάκελο και μόλις σκληρύνουν να τις γεμίσετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr