OliveMagazine

Σαλάχι λαδολέμονο με σκορδάτες πατάτες

Σαλάχι λαδολέμονο με σκορδάτες πατάτες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σαλάχι*
  • 1 κιλό πατάτες**
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ή λιγότερο αν προτιμάτε
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αφαιρείτε τη φύτρα από τα σκόρδα. Καθαρίζετε το μαϊντανό από τα κλαδάκια του και χτυπάτε στο μπλέντερ τα φύλλα του με το σκόρδο και μισό φλιτζάνι από το ελαιόλαδο.

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλείφετε με λάδι, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το σαλάχι κομμένο σε μερίδες, το αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε από πάνω το μίγμα σκόρδου-μαϊντανού, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Το σαλάχι είναι συνήθως καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια από τον ψαρά. Αν το βρείτε ολόκληρο, θα πρέπει να το καθαρίσετε από το μακρύ πτερύγιο του (κόκαλο). Κόβετε την ουρά, το περιχύνετε με καυτό νερό και το ξύνετε με κοφτερό μαχαίρι για να φύγει η «γλίτσα». Αφαιρείτε τα εντόσθια, το πλένετε καλά και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.


Μπορείτε να αφαιρέσετε τις πατάτες και να ψήσετε στο φούρνο μόνο το σαλάχι με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ροδίσει. Το συνοδεύετε με πατατοσαλάτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr